Borgermøde om tilflytterbolig i Ramme-Lomborg

Initiativgruppen er klar til at fortælle om projektet om en ny tilflytterbolig i Ramme-Lomborg

Tirsdag den 17. maj fra 19-21 i Ramme Hallen er der mulighed for at komme og høre mere om den tilflytterbolig, som er på vej i Ramme-Lomborg.

Her vil Preben Boye Jørgensen fra Balance Danmark fortælle om konceptet tilflytterboliger, og hvordan det fungerer andre steder i landet.

På mødet fortæller initiativgruppen også mere om det hus, man har på hånden i Ramme og hele økonomien omkring tiltaget bliver fremlagt.

Der foreligger allerede tilsagn om støtte på 150.000 kr. fra LAG Lemvig/Ringkøbing-Skjern og Lemvig Kommune behandler i disse uger en ansøgning om støtte med midler fra landsbypuljen. Desuden er der afholdt et positivt møde med lokale virksomheder.

Det bliver nemlig muligt at støtte projektet med anparter á 1000 kr. Senere bliver der mulighed for at engagere sig enten praktisk ved at hjælpe med renovering af huset og bagefter med markedsføring af tilflytterboligen til familier i storbyerne.

Baggrunden for projektet er, at mange familier drømmer om at bo på landet, men få gør noget ved det. Det vil en initiativgruppe i Ramme-Lomborg nu gerne hjælpe dem med. De vil etablere en ny tilflytterbolig, hvor det bliver muligt at komme og bo i nogle måneder, så man kan prøve landsbylivet af.

  • Vi vil give storbyfamilier mulighed for at opleve hverdagen i en landsby, hvor der både er skole, købmand, togstation og idrætsfaciliteter samt en børnehave i nærheden. Ved at bo her nogle måneder kan de på tætteste hold selv opleve det rolige, trygge liv herude og få en fornemmelse af det fællesskab, der også findes her, siger Bent Wolder Mortensen, der er formand for Ramme Borger- og Håndværkerforening.

Når de først oplever det, er håbet, at det er nemmere at overskue at flytte på landet og måske købe sig en bolig og realisere drømmen om et roligere liv på landet.

Initiativgruppens mål er at skabe øget tilflytning, ikke bare til Ramme-Lomborg, men til hele egnen omkring.

  • Vi håber, at tilflytterboligen kan være med til at give flere tilflyttere i hele kommunen, siger Bent Wolder Mortensen.

Projektet ligger i forlængelse af de mange udviklingstiltag, der har været i Ramme-Lomborg de senere år. Her er en række arbejdsgrupper i gang med at udvikle området. Der er bla. udviklet ny hjemmeside, sat infoskærme op, etableret købmandsbutik og der er ’Åben klynge dag’ 21. maj, ligesom der arbejdes på integration af udlændinge.

Yderligere oplysninger fås hos Bent Wolder Mortensen på telefon 27 39 41 44.

Læs mere om tilflytterboliger her: https://balance-danmark.dk/tilflytterbolig/